Αναπτύσσεται τεχνητή νοημοσύνη που θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό!

Αναπτύσσεται τεχνητή νοημοσύνη που θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό!
Αναπτύσσεται τεχνητή νοημοσύνη που θα προσλαμβάνει και θα απολύει προσωπικό!

Τεχνητή νοημοσύνη που θα αναλάβει την πρόσληψη και την απόλυση εργαζομένων φαίνεται πως αναπτύσσεται, προκειμένου να διοικούνται οι εταιρείες χωρίς ίχνος συναισθηματισμού.

Η ομάδα των μηχανικών, στη Bridgewater Associates LP, το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, δουλεύουν πάνω σε ένα πρόγραμμα, το οποίο ο ιδρυτής του, Ρέι Ντάλιο, έχει χαρακτηρίσει «Βιβλίο του Μέλλοντος» (Book of the Future). Ο στόχος είναι το νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης να αναλάβει καθήκοντα καθημερινού μάνατζμεντ, χωρίς καμία δόση συναισθήματος, προκειμένου να διοικούνται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά οι εταιρείες.

Σύμφωνα με αυτό το εγχείρημα, οι περισσότερες αποφάσεις θα λαμβάνονται από υπολογιστές. Το σχέδιο του Ντάλιο είναι σε διάστημα πέντε ετών οι υπολογιστές, εκτός από προσλήψεις και απολύσεις, να είναι σε θέση να διαχειρίζονται και τυχόν διαφωνίες ανάμεσα στους εργαζομένους.

Όπως τονίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το fund δημιούργησε την ομάδα των προγραμματιστών (Systematized Intelligence Lab) στις αρχές του 2015. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Ντέιβιντ Φερούτσι, ο οποίος προηγουμένως είχε ηγηθεί της ανάπτυξης του υπερυπολογιστή Watson στην ΙΒΜ.

Οι εργαζόμενοι στην Bridgewater έχουν ξεκινήσει ήδη να βαθμολογούν τους συναδέλφους τους ηλεκτρονικά, ενώ από τη βαθμολογία προκύπτει και η «κάρτα» κάθε εργαζομένου με τα καλύτερα προσόντα και τις αδυναμίες τους.

2 comments
Politis_X
Politis_X

Hlektroniko roufianiliki,  rev.2.0

denvertZ007
denvertZ007

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ:ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ...ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ(!)ΚΑΙ ΘΑ...ΑΠΟΛΥΟΥΝ...ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ..."ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ"!ΧΩΡΙΣ...ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ..."ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ"ΤΟΥ ΤΖΕΗΜΣ ΚΑΜΕΡΟΝ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ Τ 1000,ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ...ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ...'ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ"(;)..."ΚΑΛΥΤΕΡΑ"(;)Η ΜΗΠΩΣ..."ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ"ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ..."ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ"ΤΟΥ...'ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ'(;)ΚΑΙ ΤΗΣ..."ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ"(;)Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..."ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗΣ...ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ"...

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC