«Δεν έχουν πλεονεκτήματα τα πολυπύρηνα smartphones»

«Δεν έχουν πλεονεκτήματα τα πολυπύρηνα smartphones»
 
Δεν έχουν ιδιαίτερη χρησιμότητα τα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα τσιπ που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones κατά τον Stephen Elop, διευθύνοντα σύμβουλο της Nokia ενώ όπως εξήγησε είναι υπεύθυνα και για την άσκοπη σπατάλη της μπαταρίας. Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης που στην εκπομπή Yangcheng Evening News με αφορμή την κυκλοφορία του Nokia Lumia 800 smartphone στην αγορά της Κίνας.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας κατά τους οποίους τα πολυπύρηνα smartphones δεν πετυχαίνουν πάντα υψηλότερες ταχύτητες έναντι των μονοπύρηνων. Όπως σχολίασε άλλωστε, σε έναν από τους διαγωνισμούς τους διαγωνισμούς αυτούς η Microsoft είχε 640 νίκες έναντι μόλις 50 ήττες, αποτέλεσμα ιδιαίτερα κολακευτικό για ένα κινητό με τσιπ που έχει μόνο ένα πυρήνα.

Οι δηλώσεις αυτές δεν προκαλούν βέβαια ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι το Windows Phone, δεν υποστηρίζει επεξεργαστές με περισσότερους από έναν πυρήνες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο κανένα μοντέλο από την σειρά Lumia της Nokia, δεν διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή.

Αν λάβουμε υπόψη μας όμως δηλώσεις στελεχών της Μicrosoft ότι μελλοντικά η εταιρεία θα υιοθετήσει την υποστήριξη πολλών πυρήνων, είναι βέβαιο ότι ο Stephen Elop θα αναθεωρήσει τις απόψεις του!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC