«Δεν θα αγοράσει το Twitter η Apple»

«Δεν θα αγοράσει το Twitter η Apple»
 

Δεδομένου του τεράστιου κεφαλαίου που διαθέτει σε μετρητό η Apple, έγιναν πάρα πολλές εικασίες και προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα. Αν και η εταιρεία αποφάσισε τελικά να δώσει μέρισμα στους μετόχους της και να αγοράσει κάποιες από τις μετοχές της, κάτι που συζητήθηκε και συζητείται ακόμη είναι η αγορά του Twitter.

Δεν πρόκειται για επιπόλαια σκέψη. Η Apple παρά την τεράστια εμπορική της επιτυχία δεν έχει αξιόλογη παρουσία στα social media. Καθώς όμως ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται ραγδαία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γι’ αυτή να μείνει εκτός παιχνιδιού.

Η Apple βέβαια το γνωρίζει αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συνεργάζεται πολύ στενά με το Twitter και έχει σε μεγάλο βαθμό ενσωματώσει πτυχές της υπηρεσίας στο νέο της λειτουργικό. Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζουν αναλυτές, είναι απίθανο να προχωρήσει σε εξαγορά του.

Ο έλεγχος και η διαχείριση μιας τέτοιας πλατφόρμας οπωσδήποτε απέχει πολύ από τους στόχους της εταιρείας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ακόμη και αν έχει τόσα πολλά χρήματα, μια εξαγορά της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι κάτι αμελητέρο.

Επιπλέον η συνεργασία που ήδη έχει με το Twitter αφενός είναι δωρεάν, αφετέρου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της. Συνεπώς δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή ενέργεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC