«Ροζ» σκάνδαλο έκανε το iPad ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο

«Ροζ» σκάνδαλο έκανε το iPad ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο

Ενα σεξουαλικό σκάνδαλο άνοιξε τον δρόμο για τη χρήση  του iPad και ως ηλεκτρονικού ψηφοδελτίου. Για πρώτη φορά, σε πέντε … κομητείες  της πολιτείας του Ορεγκον, στα βόρεια της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, άτομα με σοβαρές αναπηρίες και προβλήματα όρασης διευκολύνθηκαν να ψηφίσουν χάρη στην ταμπλέτα της Apple.

Σε εκείνους που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη συνήθη εκλογική διαδικασία, εθελοντές και κοινοτικοί υπάλληλοι παρείχαν iPad και φορητούς εκτυπωτές. Ετσι, η επιλογή υποψηφίου απλουστεύθηκε, αφού το μέγεθος της γραμματοσειράς και τα χρώματα της οθόνης μπορούσαν να προσαρμοστούν για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Το iPad μπορούσε επίσης να εκφωνήσει τα ονόματα των υποψηφίων, όπως και σχετικές οδηγίες από το φυλλάδιο για τους ψηφοφόρους. Επίσης, εκλογείς που αδυνατούσαν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, ψήφισαν χωρίς να αγγίξουν καν την οθόνη, με την προσθήκη κατάλληλων συσκευών που τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν την αναπνοή τους.

Εκλογικοί υπάλληλοι  φρόντισαν για την απαραίτητη υποστήριξη του εγχειρήματος και είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαβάζουν τα ψηφοδέλτια μετά την ψήφο και πριν τα ρίξουν στην κάλπη ή τα αποστείλουν ταχυδρομικώς.

Οι εκλογές στην πολιτεία του Ορεγκον αφορούσαν την αντικατάσταση ενός μέλους της βουλής των αντιπροσώπων, που εξαναγκάστηκε πρόσφατα σε παραίτηση υπό το βάρος σεξουαλικού σκανδάλου. Το ίδιο σύστημα, με τη χρήση iPads και φορητών εκτυπωτών, θα χρησιμοποιηθεί και σε επόμενη εκλογή στις ίδιες κομητείες τον Ιανουάριο και εφόσον επιτύχει δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί στο σύνολο της πολιτείας στο απώτερο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC