Ένας Ινδός ετοιμάζει το Ipad των 32 δολαρίων!

Ένας Ινδός ετοιμάζει το Ipad των 32 δολαρίων!

Το όνομά του είναι Αζίμ Πρεμχί και θεωρείται ο ινδός βασιλιάς της τεχνολογίας. Το σχέδιό του ειναι να βγάλει στην … αγορά ipad που θα κοστίζει 32 δολάρια.

Σύμφωνα με το Έθνος η νέα συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της το πρώτο εξάμηνο του 2012 στα σχολέια της Ινδίας. Ο ιδιοκτήτης της ινδικής Wipro, νουμερο 36 στη λίστα του Forbes και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, θέλει να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει φτωχούς και πλούσιος στον πλανήτη μας.

Περίπου 30 ειδικοί εργάζονται ήδη πάνω στη συσκευή που φιλοδοξεί να χτυπήσει την ταμπλέτα της Apple που κοστολογείται 499 δολάρια.

Ο Πρεμχί άρχισε να ανεβαίνει τη δεκαετία του 70, όταν η IBM “διώχθηκε” από την Ινδία. Σήμερα η εταιρεία του είναι η 31 μεγαλύτερη στον κόσμο, με 4,7 δισ. δολάρια έσοδα και 122.000 υπαλλήλους. Έχει τη φήμη του γενναιόδωρου ανθρώπου αλλά και του “τσιγκούνη” καθώς μετακινείται με ένα παλιό Toyota και στο γάμο του γιου του, οι καλεσμένοι έφαγαν από χάρτινα πιάτα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC