Ένα βήμα πιο κοντά στο λανσάρισμα ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad βρίσκεται η Apple

Ένα βήμα πιο κοντά στο λανσάρισμα ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad βρίσκεται η Apple

Η Apple βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο λανσάρισμα ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad καθώς η εταιρεία κατοχύρωσε δική της πατέντα με τεχνολογία που αποτρέπει το τσάκισμα των οθονών.

Σύμφωνα με το Patently Apple, η οθόνη έχει λεπτύνει στην περιοχή που διπλώνει μέσω χημικής διαδικασίας και ίσως χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά για να παραμένει η περιοχή ομαλή. Κορεάτες insiders υποστηρίζουν ότι ο στόχος για το λανσάρισμα μιας τέτοιας συσκευής εντός του 2026 είναι ρεαλιστικός, όμως ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo λέει πως το πρώτο προϊόν της Apple με αναδιπλούμενη οθόνη θα είναι το 20,3” MacBook, που αναμένεται το 2027.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πατέντα της Apple, οι αυλακώσεις στην περιοχή της οθόνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα διαφανές κάλυμμα που επικαλύπτει το πλαίσιό της. Μια επιμήκης αυλάκωση ή άλλη εσοχή μπορεί να σχηματιστεί στο στρώμα γυαλιού που εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα κάμψης, τη στιγμή που τον επικαλύπτει. Το τοπικά πιο λεπτό τμήμα θα ενισχυθεί με ένα πολυμερές που εναποτίθεται ως υγρό στην αυλάκωση, θα σχηματιστεί από το πιο λεπτό τμήμα και στη συνέχεια θα σκληρυνθεί με την εφαρμογή υπεριώδους φωτός, θερμότητας, καταλύτη και άλλων τεχνικών σκλήρυνσης. Δεν αποκλείεται η σύνθεση του γυαλιού να χρειαστεί να αλλάξει. Για παράδειγμα, το νάτριο μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα δημιουργούσε θλιπτική τάση στα επεξεργασμένα επιφανειακά στρώματα, επιτρέποντας στο γυαλί να αντιστέκεται σε γρατσουνιές και άλλες ζημιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC