Ένα πεφταστέρι μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη

Ένα πεφταστέρι μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, οι παρατηρητές ουράνιων σωμάτων έχουν την τιμητική τους. Είναι η εποχή που δίνουν «ραντεβού» με τη βροχή μετεωριτών τύπου Perseid. …

Η βροχή αυτή αποτελεί αντικείμενο ουράνιας μελέτης εδώ και τουλάχιστον 2000 χρόνια, σύμφωνα με υπολογισμούς της NASA. Αυτή τη χρονιά όμως, όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τη θαυμάσει και από μια άλλη, πιο κοντινή σκοπιά.Ο αστροναύτης Ron Garan έτυχε να βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Το μέρος δεν ήταν άλλο από το παράθυρο του διαστημικού σταθμού International Space Station και η στιγμή ήταν αυτή όπου ένας μετεωρίτης πραγματοποιούσε τη φλεγόμενη πτήση του μπροστά στα μάτια του.

Κατάφερε να τραβήξει μια μαγευτική φωτογραφία του μετεωρίτη Perseid και να την ανεβάσει στο twitter του με το σχόλιο: «Πώς φαίνεται από το διάστημα ένα πεφταστέρι».

Δείτε το μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC