Ένα ρομπότ που τρέχει σαν άνθρωπος!

Ένα ρομπότ που τρέχει σαν άνθρωπος!

 

το ανθρωποειδές ρομπότ-δρομέας που τρέχει σαν άνθρωπος και θεωρείται, πλέον, το ταχύτερο ρομπότ στον κόσμο. 

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ άρχισαν να το κατασκευάζουν από το 2008 και είναι το πρώτο ρομπότ με γόνατα, που καταφέρνει να μιμείται με τόση επιτυχία την ανθρώπινη κίνηση.

Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Mabel έχει σταδιακά τελειοποιηθεί, αποκτώντας βελτιωμένους αλγόριθμους που του επιτρέπουν να κρατά την ισορροπία του και να αντιδρά έγκαιρα στις αλλαγές του περιβάλλοντος (π.χ. ανώμαλος δρόμος) σε πραγματικό χρόνο.

Σε πρώτη φάση το ρομπότ έμαθε να βαδίζει σε ομαλό έδαφος και σταδιακά έκανε βήματα προόδου μαθαίνοντας να κινείται και σε ανώμαλο έδαφος. Το πρώτο πραγματικό τζόκινγκ το έκανε στο τέλος Ιουλίου!

Λίγα ρομπότ διεθνώς μπορούν να τρέξουν και κανένα με το ανθρώπινο στιλ του Μέιμπελ, το οποίο μπορεί να κατανέμει εν κινήσει το βάρος του όπως ένας άνθρωπος.

Διαθέτει ένα βαρύ σκελετό σώματος και ελαφρά εύκαμπτα πόδια που είναι εφοδιασμένα με το ρομποτικό αντίστοιχο των τενόντων. Το ρομπότ βρίσκεται στον αέρα (κανένα πόδι δεν ακουμπά στο έδαφος) στο 40% περίπου κάθε διασκελισμού του, όπως ένας πραγματικός δρομέας.

Άλλα ρομπότ του είδους του στην ουσία δεν τρέχουν, αλλά βαδίζουν γρήγορα και σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνουν να έχουν και τα δύο πόδια στον αέρα για πάνω από το 10% κάθε διασκελισμού τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC