Αδοξο τέλος για τον κομήτη ISON: Κάηκε περνώντας από τον Ηλιο

Αδοξο τέλος για τον κομήτη ISON: Κάηκε περνώντας από τον Ηλιο

Τη μοίρα του μυθικού Ικαρου φαίνεται πώς είχε ο κομήτης της χιλιετίας, αφού το πολυαναμενόμενο πέρασμα του από τον Ηλιο είχε ολέθριο αποτέλεσμα. Ο ISON πλησιάζοντας στο περιήλιο χάθηκε από τα ραντάρ και λίγες ώρες αργότερα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ερευνητές της NASA αναφέρουν ότι πιθανότατα ο ISON, που ουσιαστικά ήταν μία μεγάλη μάζα από βράχους και πάγο, διαλύθηκε σε κομμάτια τα οποία στη συνέχεια έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες στο περιήλιο.

Εξαρχής οι αστρονόμοι φοβόντουσαν ότι ο κομήτης δε θα καταφέρει να επιβιώσει από τις υψηλές θερμοκρασίες που στο περιήλιο φτάνουν έως και 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και από τις παλιρροϊκές δυνάμεις που δεχόταν από το βαρυτικό πεδίο του Ηλιου, ωστόσο σε περίπτωση που επιβίωνε θα δημιουργούσε ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Σύμφωνα με την Κάρι Λίς, από το Πανεπιστήμιο Τζον Χοπκινς, ακόμη και αν ο κομήτης έχει καταστραφεί, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δούμε ένα εντυπωσιακό θέαμα το Δεκέμβριο από τη Γη, αφού τα απομεινάρια του κομήτη θα εμφανιστούν ως μια μεγάλη πράσινη λωρίδα στο νυχτερινό ουρανό στο βόρειο ημισφαίριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC