Ακούστε τη φωνή του Graham Bell για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια.

Ακούστε τη φωνή του Graham Bell για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια.

Ο Alexander Graham Bell – ο εφευρέτης του τηλεφώνου – μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και 90 χρόνια αλλά μπορείτε να ακούσετε την φωνή του σήμερα.

Ερευνητές του κέντρου Smithsonians ανέκτησαν την φωνή του Graham Bell από έναν ιστορικό δίσκο χρησιμοποιώντας οπτική τεχνολογία. Ο ήχος ανακτήθηκε από έναν κέρινο δίσκο που χρονολογείται πίσω στο 1885, στις 15 Απριλίου.

Ο Bell ήταν ο πρωτοπόρος και του αποδίδεται η ανακάλυψη του πρώτου τηλεφώνου καθώς και η πραγματοποίηση της πρώτης τηλεφωνικής κλήσης στην ιστορία, το 1876. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να ακούμε την φωνή του έναν αιώνα μετά, λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορική βαρύτητα που αυτή έχει.

Η τεχνολογία μπορεί να μην είχε πάρει ποτέ την τροπή που πήρε, φέρνοντάς μας μοντέρνα gadgets όπως το iPhone5 και το Galaxy 4, αν δεν υπήρχαν οι ανακαλύψεις του Bell πίσω στον 19ο αιώνα..

Μπορείτε να ακούσετε την φωνή του εδώ (χρειάζεται Quicktime).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC