Αλλαγές στον αλγόριθμο της Google

Αλλαγές στον αλγόριθμο της Google
 

Νέες παραμέτρους στον αλγόριθμό της πρόκειται να εισάγει η Google με στόχο να χαμηλώσει την κατάταξη ιστοσελίδων που βασίζονται υπερβολικά σε τεχνικές search engine optimization. Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης της εταιρείας, Matt Cutts η Google σκοπεύει να περιορίσει το φαινόμενο ιστοχώρων που θέτουν ως προτεραιότητά τους το να δείχνουν «καλές» στο Google αντί να εστιάζουν σε ποιοτικό περιεχόμενο όπως και θα όφειλαν.

Διευκρίνισε βέβαια ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα δεν θα πρέπει να είναι seo friendly. Εξήγησε όμως ότι η αλλαγή αφορά, τις σελίδες που «το παρατραβάνε». Για παράδειγμα σελίδες με υπερβολική επανάληψη λέξεων-κλειδιών ή την ανταλλαγή υπερβολικά πολλών links με άλλους ιστοχώρους.

Όπως ενημέρωσε πάντως, η αλλαγή στον αλγόριθμο θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προειδοποιήσει όσους χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τακτικές να συμμορφωθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC