Αναγνώριση προσώπου στα κοινωνικά δίκτυα

Αναγνώριση προσώπου στα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με μία μελέτη, ένας στους τρεις ανθρώπους μπορεί να ταυτοποιηθεί στο facebook, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωτογραφία …

του. 

Ερευνητές χρησιμοποίησαν μία φωτογραφία από 93 εθελοντές για να τους εντοπίσουν στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω ενός δωρεάν, διαθέσιμου στον οποιονδήποτε, λογισμικό και μάλιστα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Έχοντας στα χέρια τους το προφίλ, ήταν μετά σε θέση να προβλέψουν τα 5 πρώτα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.

Στην μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ, χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό που αγοράστηκε, πρόσφατα, από την Google.

Πήραν φωτογραφίες από 93 εθελοντές φοιτητές και τις συνέκριναν μ ε τις 216,262 προσβάσιμες στο κοινό.

Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα το σύστημά τους εμφάνισε 10 πιθανά προφίλ. Το σωστό ήταν στα 3 πρώτα αποτελέσματα, περισσότερο από 30% των δοκιμών.

Οι επιστήμονες σχολίασαν πως το facebook με 750 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, θα αποτελέσει μια σύγχρονη υπηρεσία αναγνώρισης προσώπων στον κόσμο. Μέχρι τώρα διαθέσιμες φωτογραφίες ήταν μέσω κάποιων σχολικών λευκωμάτων.

Πλέον η αναγνώριση εγκληματιών θα μπορούσε να γίνεται και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όμως θα μπορούσε να αποτελέσει και έναν κρυμμένο θησαυρό για κάποιους από τους επίδοξους ληστές, λειτουργώντας αντίστροφα.

Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται προσοχή στο σερφάρισμα στις διάφορες σελίδες και αν δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και δεν επιτρέπουμε να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα δεδομένα μας διάφοροι, θα περιορίσουμε σε έναν βαθμό τέτοιους είδους κακόβουλες ενέργειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC