Απίθανα κέρδη κατέγραψε το YouTube…. Βοήθησαν οι Premium συνδρομές και οι διαφημίσεις!

Απίθανα κέρδη κατέγραψε το YouTube…. Βοήθησαν οι Premium συνδρομές και οι διαφημίσεις!

Η Google είναι γνωστό ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προώθησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις διαφημίσεις για να πείσει τον κόσμο να επιλέξει την συνδρομή YouTube Premium, ενώ τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην αύξηση των ενδιάμεσων διαφημίσεων κατά την προβολή βίντεο στους δωρεάν χρήστες. Τώρα, η Alphabet ανέφερε πως όλες αυτές οι τακτικές απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και σημείωσαν αύξηση στα κέρδη τους για το 4ο τρίμηνο του 2024! Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν κυρίως το Premium push έφερε σημαντικά αποτελέσματα!

Κατά την ομιλία του CEO της Alphabet, Sundar Pichai, o οποίος ανέφερε τα χρηματικά του οφέλη για την διάρκεια του 4ου τριμήνου του ’23, επισήμανε πως οι συνδρομές “αυξάνονταν έντονα” και έφτασαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα. Αυτό πενταπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε η εταιρεία. Ο Pichai επεσήμανε ότι το YouTube Premium, το YouTube Music, το YouTube TV και το Google One οδηγούν συνδυαστικά στη νέα τους επιτυχία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet ξεχώρισε συγκεκριμένα το YouTube Premium και τη μουσική, αναφέροντας χαρακτηριστικά…

Το YouTube είναι ο βασικός μοχλός των εσόδων από τις συνδρομές μας. Διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, το YouTube Music και το Premium έχουν πραγματική δυναμική.

Τα έσοδα από διαφημίσεις του YouTube αυξήθηκαν επίσης κατά 16% (στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια),αλλά δεν είναι σαφές εάν η αυστηρότερη στάση της εταιρείας κατά του αποκλεισμού διαφημίσεων είχε κάποια επίδραση σε αυτά τα αποτελέσματα. Τα νέα έρχονται επίσης αφού οι χρήστες στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι είδαν περισσότερες διαφημίσεις στην πλατφόρμα μαζί με αύξηση των διαφημίσεων απάτης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σαφές ότι η εταιρεία κερδίζει περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις και τις συνδρομές YouTube. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι συνδρομές Premium ήταν πιο προσοδοφόρες.

Κάτι που δεν μάθαμε από τον τεχνολογικό κολοσσό είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις αποστολές της σειράς Pixel 8. Πάντως έγινε κατανοητό πως τα ετήσια έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 23%, γεγονός που μεταφράζεται σε 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, η Alphabet της σημείωσε ετήσια έσοδα 307 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα του 4ου τριμήνου του 2024 έφτασαν τα 86,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 13% από έτος σε έτος.Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη είδηση ​​έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι απολύει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε διάφορους τομείς και ότι σκοπεύει να απολύσει περισσότερα άτομα αργότερα φέτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC