Από που προέρχεται το www πριν από τα ονόματα των ιστοσελίδων;

Από που προέρχεται το www πριν από τα ονόματα των ιστοσελίδων;

Το World Wide Web, ή απλά www, είναι ένας παγκόσμιος χώρος ανάγνωσης και εγγραφής πληροφοριών.

 

Έγγραφα, φωτογραφίες, πολυμέσα και … μια πληθώρα πληροφοριών, που αναφέρονται ως πόροι(resources), προσδιορίζονται από μικρά, μοναδικά, παγκόσμια «αναγνωριστικά» (Uniform Resource Identifiers URI), ώστε το καθένα να μπορεί να εντοπιστεί και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό με το απλούστερο δυνατό τρόπο.

Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά, εσφαλμένα, ως συνώνυμο για το ίδιο το διαδίκτυο, όμως ο Παγκόσμιος Ιστός είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμος μέσω του διαδικτύου, όπως και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και διάφορες άλλες υπηρεσίες του.

To www είναι τα αρχικά για το World Wide Web( Παγκόσμιος Ιστός). Το web(ιστός) είναι ένα δίκτυο ινών και καλωδίων που συνδέουν διαφορετικά σημεία. Ο ιστός είναι μία από τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε εκατομμύρια σελίδες μέσω ενός συστήματος υπερσυνδέσμων.

Επειδή είναι όμως και παγκόσμιος (World-Wide) κατέληξε στην ονομασία World Wide Web, Παγκόσμιος ιστός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC