Αργή και σταθερή η πτώση του Yahoo!

Αργή και σταθερή η πτώση του Yahoo!
 
Όσοι ασχολούνται με το Διαδίκτυο από τα πρώτα του χρόνια θα θυμούνται και τον ιστοχώρο Yahoo σαν έναν ιντερνετικό κολοσσό. Ωστόσο, το τοπίο με την έλευση του Google έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Η μηχανή αναζήτησης της Google έκανε το Yahoo να περάσει στο περιθώριο.

Ενδεικτικά αναφέρεται η έρευνα της εταιρείας comScore, σύμφωνα με την οποία τους δύο τελευταίους μήνες του 2011, το μερίδιο του Google αυξήθηκε ενώ η πορεία του Yahoo! ήταν αργή και σταθερή.

Το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς η Google στις αναζητήσεις εντός ΗΠΑ είχε ποσοστό 65.4% και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έφτασε το 65.9%. Αντίθετα το Yahoo! το Νοέμβριο είχε ποσοστό 15.1% και το Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό έφτασε στο 14.5%.

Όπως επισημαίνεται από την comScore, τα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνουν τις καθοδηγούμενες αναζητήσεις, οι οποίες δεν αντανακλούν τις πραγματικές κινήσεις των χρηστών.

Το 2012 τα πράγματα ήταν εξίσου άσχημα για το Yahoo! , αφού για τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το μερίδιο του Google στις αναζητήσεις εντός ΗΠΑ ήταν 66.2% ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήταν 65.9%. Το μερίδιο του Yahoo! στην πίτα των αναζητήσεων έπεσε από 14.5 σε 14.1%.

Από την καθοδική πορεία του Yahoo! επωφελήθηκε το Bing της Microsoft με ποσοστό 15.2 τον Ιανουάριο και 15.3 το μήνα Φεβρουάριο.

Δύσκολο φαίνεται το έργο της Yahoo! να αλλάξει την κατάσταση, καθώς η πτώση στα ποσοστά της είναι αισθητή και το Bing φαίνεται πως θα παραμείνει για πολύ καιρό στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/03/fetcher_9.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC