Αύριο η εκτόξευση 2 δορυφόρων του προγράμματος Galileo

Αύριο η εκτόξευση 2 δορυφόρων του προγράμματος Galileo

 

Η εκτόξευση δύο ακόμη δορυφόρων του Galileo που θα έδιναν σάρκα και οστά στο project ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, όμως … ύστερα από αναβολή της τελευταίας στιγμής λόγω τεχνικών προβλημάτων, η εκτόξευση μετατέθηκε για 24 ώρες.

Το Galileo είναι το πρώτο εγχείρημα για κατασκευή συστήματος πλοήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δορυφόροι που θα εκτοξευθούν αύριο, θα προστεθούνε στους δύο δοκιμαστικούς δορυφόρους που είχαν εκτοξευθεί το 2005 και το 2008. Για την υποτυπώδη λειτουργία του συστήματος απαιτούνται 4 δορυφόροι. Έτσι από αύριο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένες δοκιμές του Galileo, χρησιμοποιώντας ακόμη και τα επίγεια εγκατεστημένα συστήματα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα εκτοξευθούν άλλοι δύο δορυφόροι, και μέχρι το 2015 θα είναι αρκετοί για την ενεργοποίηση ορισμένων υπηρεσιών. Το χρονοδιάγραμμα του project αναφέρει ότι πρόκειται μέχρι το τέλος της δεκαετίας να τεθούν σε τροχιά οι συνολικά 30 δορυφόροι που θα απαρτίσουν το Galileo.

Η εκτόξευση των δύο δορυφόρων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 1:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο του Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα. Θα υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της εκτόξευσης μέσω Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC