Για διασκέδαση και αγορές χρησιμοποιούμε τις ταμπλέτες

Για διασκέδαση και αγορές χρησιμοποιούμε τις ταμπλέτες

Στο σπίτι, το Σαββατοκύριακο, καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ -καθώς ασχολούμαστε κυρίως με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, διασκέδασης (παρακολούθηση βίντεο ή ανάγνωση … εφημερίδων) και online αγορές, χρησιμοποιούμε τις ταμπλέτες, το ποιο επιθυμητό δώρο για παιδιά και ενήλικες φέτος τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε η Google, οι ταμπλέτες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για διασκέδαση (στο 91% των περιπτώσεων) και ελάχιστα για δουλειά. Οι ταμπλέτες χαρακτηρίζονται πλέον ως το «τρίτο ψηφιακό παράθυρο», γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ των σταθερών υπολογιστών και των smartphones.

Οι χρήστες τους τις αξιοποιούν κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ενώ περίπου τις μισές φορές (42%) τις χρησιμοποιούν παράλληλα με κάποια άλλη τους δραστηριότητα, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, το μαγείρεμα και το φαγητό.

Κάποιος καναπές μέσα στο σπίτι είναι εκεί που προτιμούν να κάθονται οι περισσότεροι, κρατώντας στα χέρια την ταμπλέτα τους. Το κρεβάτι ακολουθεί, κυρίως για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και λιγότερο για την ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αντίθετα, η αναπαραγωγή μουσικής είναι η κύρια λειτουργία χρήσης των ταμπλετών στον χώρο της κουζίνας.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η παρατήρηση ότι οι ταμπλέτες αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερο για ηλεκτρονικές αγορές, με τους κατόχους τους να αναζητούν online προσφορές, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις εορταστικές περιόδους. Εμφανίζονται, δε, περισσότερο επιρρεπής στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις και ιδιαίτερα σε αυτές με διαδραστικό περιεχόμενο που αξιοποιούν τη λειτουργία αφής, πατώντας πιο εύκολα σε κάποιο link το οποίο παραπέμπει στο προβαλλόμενο site ή προϊόν.

Και ενώ οι περισσότεροι δεν κουβαλάνε καθημερινά μαζί τους την ταμπλέτα, ολοένα και περισσότεροι την βάζουν στις αποσκευές τους στη διάρκεια κάποιου σύντομου ταξιδιού για δουλειά ή αναψυχή, αντί φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC