Για hacking αποβλήθηκαν μαθητές στην Καλιφόρνια

Για hacking αποβλήθηκαν μαθητές στην Καλιφόρνια

 

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου καταρχάς οι τρεις μαθητές κατάφεραν να βγάλουν αντίγραφο του κλειδιού που είχε ο επιστάτης. Με το κλειδί αυτό μπήκαν στους υπολογιστές των καθηγητών τους και εγκατέστησαν προγράμματα καταγραφής πληκτρολογίου (keyloggers). Μέσω των προγραμμάτων αυτών υπέκλεψαν τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές τους για να συνδεθούν στο σχολικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς κατάφεραν να συνδεθούν στη βάση δεδομένων του σχολείου και να κάνουν μικροαλλαγές στη βαθμολογία τους.

Επειδή ακριβώς οι αλλαγές αυτές ήταν πολύ μικρές, κανείς δεν θα τις πρόσεχε. Παρόλα αυτά, συνολικά ήταν αρκετές ώστε να ανεβάσουν τους βαθμούς τους από Β σε Α. Η προσπάθεια θα είχε περάσει απαρατήρητη αλλά, δυστυχώς γι’ αυτούς ένας από τους τρεις ήταν κάπως άπληστος. Εκτός από τις αλλαγές στους βαθμούς αποφάσισε να υποκλέψει και τα τεστ που επρόκειτο να μπουν μέσα στη σχολική χρονιά. Στη συνέχεια προσπάθησε να τα πουλήσει σε συμμαθητές του.

Όπως ήταν φυσικό, κάποιος πληροφόρησε τη διεύθυνση του σχολείου η οποία ξεκίνησε έρευνα. Αν και μάλλον δεν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους, οι τρεις φίλοι κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC