Γυαλιά-οθόνες από τη Google

Γυαλιά-οθόνες από τη Google

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι θα πίστευαν ότι αποτελεί για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όλα δείχνουν όμως ότι τα γυαλιά-οθόνες …

που ετοιμάζει η Google θα βρίσκονται στα καταστήματα μέχρι το τέλος του έτους.

Θα πρόκειται για μια επαναστατική συσκευή η οποία θα είναι συνδυασμός smart phone και γυαλιών. Θα λειτουργούν ως οθόνες προβάλλοντας στα μάτια του χρήστη ό,τι προβάλλει και μια οθόνη υπολογιστή ή πληροφορίες για τον χώρο και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Το λειτουργικό των γυαλιών θα είναι φυσικά το Android και ο χρήστης θα έχει στη διάθεση του όλα τα Google services όπως για παράδειγμα Google Maps αλλά cloud, latitude και άλλα.

Σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του, ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Είτε θα υπάρχει μια εφαρμογή αντίστοιχη με το Siri της Apple είτε αυτή θα γίνεται με κινήσεις του κεφαλιού.

Όπως και να έχει όμως, τα γυαλιά augmented reality θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC