«Δεν θα δείτε την Υπερευφυή Τεχνητή Νοημοσύνη κατά τους επόμενους 12 μήνες» λέει ο πρόεδρος της Microsoft

«Δεν θα δείτε την Υπερευφυή Τεχνητή Νοημοσύνη κατά τους επόμενους 12 μήνες» λέει ο πρόεδρος της Microsoft

ΟΜπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης υπερευφυούς Τεχνητής Νοημοσύνης εντός των επομένων 12 μηνών, έναν χρόνο αφού η υποστηριζόμενη από την Microsoft OpenAI έθεσε σε κυκλοφορία το ChatGPT. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν επενδυτική φρενίτιδα αλλά και ανησυχίες για τον κίνδυνο τα συστήματα αυτά να αποτελέσουν εν δυνάμει υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και τις οποίες παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχει πιθανότητα ο ιδρυτής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, να απολύθηκε από την εταιρεία έπειτα από εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με μία εν δυνάμει επικίνδυνη ανακάλυψη της τεχνολογικής εταιρείας.

Ωστόσο, ο Μπραντ Σμιθ διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Δεν πιστεύω ότι αυτό ισχύει καθόλου. Πιστεύω ότι υπήρχε προφανώς διάσταση απόψεων ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο και άλλους, αλλά δεν αφορούσε τέτοιου είδους ανησυχία».

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δείτε αυτήν την αποκαλούμενη Υπερευφυή Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου οι υπολογιστές είναι ισχυρότεροι από τους ανθρώπους, κατά τους επόμενους 12 μήνες. Θα χρειασθούν χρόνια, αν όχι δεκαετίες, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια», είπε ο Μπραντ Σμιθ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC