Διαρροή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές το Android

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές το Android

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας δεδομένων MWR Infosecurity διαφημιστικά δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούνται από εφαρμογές του Android …

μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.

Όπως επισημαίνεται πάρα πολλές από τις 50 κορυφαίες δωρεάν εφαρμογών που αποφέρουν σημαντικά κέρδη στους developers και τους διαφημιστές μέσω της σύνδεσής τους με αμερικανικό διαφημιστικό δίκτυο διοχετεύουν πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους των smartphones στο δίκτυο αυτό.

Το συμπέρασμα προέκυψε ύστερα από έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό του Channel 4 News, και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε:

«Ανακαλύψαμε ότι πολλές από τις δωρεάν εφαρμογές στη λίστα των 50 δημοφιλέστερων περιέχουν διαφημίσεις, και ότι η άδεια που παρέχεται από τον χρήστη [για πρόσβαση στα δεδομένα του] στην εφαρμογή παρέχεται επίσης και στους διαφημιστές. Αν οι χρήστες το γνώριζαν αυτό νομίζουμε πως θα ανησυχούσαν, αλλά δεν θεωρούμε πως γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση και σε τι έκταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC