Δωμάτιο με θέα… τον πλανήτη

Δωμάτιο με θέα… τον πλανήτη

 

Τα σχέδια για αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα παρουσιάστηκαν αυτήν την βδομάδα στη Μόσχα, από την Ρωσική εταιρεία Orbital Technologies. Στόχος της εταιρείας είναι να κεντρίσει τον ενδιαφέρον των εύπορων τουριστών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, σε ένα σημείο όχι πάνω στον πλανήτη, αλλά πάνω από αυτόν, που σίγουρα λίγοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μέχρι τώρα.Αν και το πόσο για μία 5νθήμερη διαμονή μπορεί να μην είναι τόσο «αστρονομικό» όσο θα περίμενε κανείς, μιας και μιλάμε για 114.000 ευρώ, το ζήτημα είναι ότι πρέπει να φτάσουμε και με κάποιο τρόπο στο διαστημικό ξενοδοχείο. Τα διαστημικά, λοιπόν, οδοιπορικά υπολογίζεται ότι θα κοστίζουν περίπου 285.000 ευρώ, άρα σε σύνολο μιλάμε για 399.000 ευρώ, κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ θα είναι το δηλαδή το πακέτο για κάθε άτομο.

Μέχρι στιγμής περίπου 500 άτομα έχουν απολαύσει τον πλανήτη μας έξω από την ατμόσφαιρα του και εκτός από ελάχιστους πλούσιους, όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπαιδευμένοι αστροναύτες, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σε λίγα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sergei Kostenko, δήλωσε πως η άνεση που θα προσφέρει το ξενοδοχείο τους, θα είναι απείρως καλύτερη από αυτή του διαστημικού σταθμού. Η χωρητικότητα του θα είναι για εφτά μόλις επισκέπτες και θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις 4 καμπίνες του. Η κάθε καμπίνα, όγκου 20 κυβικών μέτρων, θα διαθέτει τεράστια παράθυρα για να μπορούν οι διαστημικοί τουρίστες να δουν από μια άλλη ματιά τον πλανήτη και ένα πραγματικά έναστρο σύμπαν.

Η ονομασία του θα είναι CSS( Commercial Space Station)(Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός) και θα κατασκευαστεί σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Η πρόσβαση, δε, σε αυτόν θα πραγματοποιείται με τους Ρώσικους πυραύλους Soyuz.

Οι πελάτες θα έχουν να διαλέξουν κρεβάτια κάθετα ή οριζόντια, ενώ οι ντουζιέρες θα είναι απόλυτα σφραγισμένες ώστε να αποτρέπει το νερό να διαφεύγει σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Όσον αφορά το φαγητό, θα προσληφθούν διάσημοι σεφ για να προπαρασκευάζουν εδέσματα από τη Γη και να αποστέλλεται μαζί με τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Konstenko, η λειτουργία του αναμένεται μέχρι 2016, αρκετά νωρίτερα δηλαδή, από αυτή του ξενοδοχείου του ιδιοκτήτη της Virgin Richard Branson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC