ΕΕ: Ελευθερώνεται το φάσμα συχνοτήτων για 4G ταχύτητες μέχρι το 2015

ΕΕ: Ελευθερώνεται το φάσμα συχνοτήτων για 4G ταχύτητες μέχρι το 2015

 

Ένα βήμα πιο κοντά στις ταχύτητες 4G LTE μας φέρνει η χθεσινή απόφαση τριών Ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με την … οποία το φάσμα συχνοτήτων της τεχνολογίας αυτής θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το 2013. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2013 να έχουν ελευθερώσει τη συχνότητα 800MHz (μέσω της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση) για τα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα.

Η συχνότητα 1,200MHz θα διατεθεί για τη μετάδοση δεδομένων φορητών συσκευών μετά το 2013 αλλά πριν το 2015. Από την ημερομηνία αυτή και ύστερα, θα αποφασιστεί εάν απαιτείται ελευθέρωση και άλλων συχνοτήτων.

Τα 4G LTE (long-term evolutions) δίκτυα προσφέρουν ταχύτητες έως 150Mbps σε αντίθεση με τα σημερινά 3G δίκτυα που έχουν μέγιστη ταχύτητα το 1.5Mbps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC