Εξερευνήστε τα δάση του Αμαζονίου μέσω του Google Street View

Εξερευνήστε τα δάση του Αμαζονίου μέσω του Google Street View
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να περπατήσουν στο δάσος του Αμαζονίου ή να επισκεφθούν τις τοπικές κοινότητες. Ακόμα και γι’ αυτούς που θα το κατορθώσουν, σε πολλά τμήματα της περιοχής δεν επιτρέπεται η πρόσβαση, καθώς βρίσκονται υπό τη προστασία της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Τώρα, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να εξερευνήσουν τον Αμαζόνιο μέσω του Street View της υπηρεσίας Google Maps. Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Δάσους, ότι οι φωτογραφίες που συνέλλεξε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών στο Ρίο Νέγκρο, θα είναι πλέον διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

«Απολαύστε μια εικονική βόλτα με βάρκα στο κύριο τμήμα του Ρίο Νέγκρο και εξερευνήστε τους παραποτάμους στο πλημμυρισμένο τμήμα του δάσους. Κάντε έναν περίπατο στα μονοπάτια της Τουμπίρα, τη μεγαλύτερη κοινότητα, και παρακολουθείστε τη συγκομιδή καρυδιών», αναφέρει ο επικεφαλής του έργου στον Αμαζόνιο, Karin Tuxen-Bettman.

Το έργο ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν το ίδρυμα «Amazonas Sustainable Foundation» συνεργάστηκε με την Google για τη ψηφιακή χαρτογράφηση της περιοχής. Μια τεράστια ομάδα ταξίδεψε κατά μήκος του Αμαζονίου και άρχισε να συλλέγει φωτογραφικό υλικό των ποταμών, των δασών και των κοινοτήτων του Ρίο Νέγκρο.

Χρησιμοποιήθηκε μια κάμερα με τρίποδο και ένας φακός τύπου fisheye. Συνολικά, ελήφθησαν περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν για να δημιουργηθεί η 360-μοιρών πανοραμική θέα.

«Για πολλούς φυσιολάτρες, ταξιδιώτες και περιβαλλοντολόγους, αυτό το έργο τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα θαύματα του Αμαζονίου, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους, κάτι που μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα μακρινό όνειρο», δήλωσε καταληκτικά ο επικεφαλής του έργου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC