Επένδυση ύψους $300 εκατ. δολλαρίων από την Αραβία για το Twitter

Επένδυση ύψους $300 εκατ. δολλαρίων από την Αραβία για το Twitter
Στο στόχαστρο των επενδύσεών του έχει βάλει το Twitter ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκηπας Alwaleed bin Talal, ύστερα από απόφαση της …

επενδυστικής του εταιρείας να ενισχύσει οικονομικά το δημοφιλές microblogging κοινωνικό δίκτυο με $300 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε επεκταθεί το εύρος των χρηστών του Twitter, αλλά και στην πληρωμή διαφημιστικών εταιρειών.

Η συμφωνία επήλθε ύστερα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το μερίδιο που πρόκειται να αποκτήσει ο Alwaleed από το κοινωνικό δίκτυο. Ο πρίγκηπας κατατάσεται στους 26 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Είναι ο μεγαλομέτοχος της KHC, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον όμιλο Citigroup. Δεν είναι η πρώτη φορά για τον ίδιο που ασχολείται με επιχειρήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς η εταιρεία του κατέχει μετοχές σε μερικούς από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολλοσούς όπως η Apple και η Rupert Murdoch’s News Corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC