Επιφάνεια αφής θα κάνει τα ακροδάχτυλα μας ζωντανά χειριστήρια

Επιφάνεια αφής θα κάνει τα ακροδάχτυλα μας ζωντανά χειριστήρια

Στις διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, παρακολουθούμε τους ήρωες να καθοδηγούν αναγνωριστικά μη επανδρωμένα οχήματα χρησιμοποιώντας οθόνες αφής.

Κάτι ανάλογο …

προσπαθούν να επιτύχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Το εγχείρημα, που το έχει ονομάσει χαϊδευτικά το εργαστήριο ρομποτικής DREAM(όνειρο) από τα αρχικά του (Dynamically Resizing Ergonomic and Multi-touch), κάνει χρήση του της «επιφάνειας Microsoft» και ενός ειδικά ανεπτυγμένου προγράμματος.

Στόχος είναι να καταφέρουν να συντονίζουν με χειρονομίες πάνω στην επιφάνεια αφής ρομποτικά διασωστικά συνεργεία, για δυνητικά έκτακτες ανάγκες.

Αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Holly Yanco και στην πραγματικότητα κάνει τα ίδια μας τα δάκτυλα joystick. Με το ένα χέρι ελέγχονται οι κινήσεις και από το άλλο η κάμερα. Αν και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, έχει ήδη βοηθήσει σε διασωστικές επιχειρήσεις στον τυφώνα Κατρίνα, και είναι ένα πολλά υποσχόμενο «εργαλείο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC