Ζούκερμπεργκ: Το 2022 έχασε την μισή περιουσία του – Κατρακύλησε στην κατάταξη του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους

Ζούκερμπεργκ: Το 2022 έχασε την μισή περιουσία του – Κατρακύλησε στην κατάταξη του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους

Το 2022 είναι μια τελείως δύσκολη χρονιά για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς ο ιδρυτής του Facebook και της Meta είδε την μισή περιουσία του να κάνει φτερά, με αποτέλεσμα να πέσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με το bloomberg.com, την 1η Ιανουαρίου είχε 142 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκονταν στην 6η θέση της λίστας, όμως κατρακύλησε 14 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην 20η με 55,9 δισ.

Ο επιχειρηματίας φαίνεται να αποδίδει μεγάλο μέρος της απώλειας στην αναδιάρθρωση του μεγαλύτερου μέρους του Facebook σε Meta, με στόχο την κυριαρχία στο metaverse. Αρχικά, μετά την αλλαγή, τον Οκτώβριο του 2021, οι αναφορές κερδών της εταιρείας ήταν αστρονομικές, όμως τον επόμενο Φεβρουάριο, το Facebook ανέφερε μηδενική αύξηση στους μηνιαίους χρήστες, με τον Ζάκερμπεργκ να χάνει 31 δισεκατομμύρια σε μία μόνο μέρα.

Επίσης, οι άσχημες επιδόσεις της Meta φαίνεται να οφείλονται και σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ότι το Reels του Instagram, η απάντηση της πλατφόρμας στο TikTok, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα.

Παρόλα αυτά, ο ιδρυτής του Facebook δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχους, που είδε φέτος την περιουσία του να μικραίνει. Χαρακτηριστικά, ο Τζεφ Μπέζος έχει χάσει 46 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Λάρι Πέιτζ της Google έχει δει 34 δις. δολάρια να εξαφανίζονται από τους λογαριασμούς του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC