Η γέφυρα των… φωτοβολταϊκών

Η γέφυρα των… φωτοβολταϊκών

 

Η Blackfriars Bridge, μία βικτοριανή σιδηροδρομική γέφυρα στην καρδιά του Λονδίνου, σύντομα θα αποκτήσει ακόμα δύο τίτλους, αυτόν της … μεγαλύτερης συστοιχίας ηλιακών πάνελ της πόλης και της μεγαλύτερης ηλιακής γέφυρας του κόσμου. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η οροφή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Blackfriars θα φιλοξενεί στα 6.000 τ.μ. της, ηλιακούς συλλέκτες, ικανοποιώντας έτσι κατά το ήμισυ τις ενεργειακές ανάγκες του. 

Έτσι, η Blackfriars Bridge θα διαθέτει πάνω από 4.400 υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πάνελ HIT, ενώ το έργο έχει αναλάβει η Solarcentury με μηχανικούς από την Jacobs.

Η γέφυρα Blackfriars εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Τάμεση, και χτίστηκε κατά τη διάρκεια της εποχής του ατμού το 1886. Ο νέος σταθμός Blackfriars αυτή τη στιγμή τελεί υπό ανακατασκευή, ως μέρος της γενικότερης αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου Thameslink. Η ηλιακή εγκατάσταση που θα δημιουργηθεί υποτίθεται ότι θα είναι ικανή για παραγωγή 900.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά χρόνο, ενώ θα συνοδεύεται και από άλλα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως συστήματα συγκομιδής βροχής και παροχή φυσικού φωτισμού μέσω από τον ήλιο μέσω σωλήνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC