Η ιδιωτικότητα «καίει» το Facebook

Η ιδιωτικότητα «καίει» το Facebook

Αγωγή η οποία δυνητικά θα μπορούσε να αφορά κάθε χρήστη του Facebook εντός των ΗΠΑ κατέθεσε δικηγορικό γραφείο στη …

Βαλτιμόρη. Η αγωγή στρέφεται εναντίον του Facebook για την πρακτική του να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών του ακόμη και όταν αυτοί είχαν αποσυνδεθεί από την υπηρεσία και επισκέπτονταν τρίτα site ανεξάρτητα και μη συνδεόμενα με το Facebook.

Αν και αρχικά η υπηρεσία είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει ότι ακολουθεί τέτοια πρακτική, μετά από πιέσεις το παραδέχτηκε και τελικά έπαψε να την εφαρμόζει. Δεδομένου όμως ότι οι ενέργειες της δεν ήταν σύννομες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στράφηκαν δικαστικά εναντίον της.

Αν και μάλλον η εταιρεία θα πετύχει μέσω διαπραγματεύσεων κάποιον συμβιβασμό με τους ενάγοντες, είναι βέβαιο ότι επειδή οι ενέργειες της αφορούσαν δεκάδες εκατομμύρια άτομα, τα ποσά που θα χρειαστεί να πληρώσει θα είναι τεράστια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC