Η Κίνα τα βάζει και με την Apple

Η Κίνα τα βάζει και με την Apple

Η Apple θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε ένα δικαστήριο του Πεκίνου, μετά την μήνυση που κατατέθηκε …

-και έγινε δεκτή από τις αρχές- από 9 Κινέζους συγγραφείς εναντίον της, η οποία αξιώνει να αποζημιώσει τους συντάκτες με το ποσό του 1,48 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση παράνομων λήψεων της συγγραφικής τους δουλειάς στο App Store.

Η People’s Daily της Κίνας, αναφέρει ότι οι συγγραφείς είναι δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι μη εξουσιοδοτημένες εκδόσεις των έργων τους έχουν υποβληθεί στο App Store και ότι η εταιρεία είναι άμεσα επωφελούμενη από τις πωλήσεις των παράνομων downloads των βιβλίων αυτών.

Ένα μέλος του κινεζικού συλλόγου συγγραφέων, που αντιπροσωπεύει και τους εν λόγω συντάκτες, χαρακτηρίζει την ιστορία ως «πραγματική κλεψιά», από τη στιγμή που η Apple καρπώνεται το 30% των ολικών πωλήσεων των παράνομων αντιγράφων που πουλήθηκαν από εταιρείες στην Apple.

O σύλλογος συγγραφέων ζήτησε από την εταιρεία να λάβει υπόψιν της τους Κινεζικούς νόμους και να παρουσιάσει την πιστοποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων των βιβλίων που πωλούνται στο App Store, κάτι που σύμφωνα με τις αναφορές εκείνη αρνήθηκε.

Οι εννέα συγγραφείς που περιλαμβάνουν και τους Han Han, Li Chengpeng και Murong Xuecun, προτίθενται να μηνύσουν την Apple για την διαμοίραση 37 έργων.

Τον Μάρτιο του 2011, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, Baidu, αναγκάστηκε να διαγράψει 2,8 εκατομμύρια χωρίς έγκριση έργα, μετά την καμπάνια χρηστών και κατόχων δικαιωμάτων για την κατάργησή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC