Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα κινητά τηλέφωνα -Νέα λειτουργία θα καταγράφει τα πάντα στο αυτοκίνητο

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα κινητά τηλέφωνα -Νέα λειτουργία θα καταγράφει τα πάντα στο αυτοκίνητο

Προ των πυλών βρίσκεται μια νέα λειτουργία της Google μέσω της οποίας τα κινητά μας τηλέφωνα θα μετατρέπονται σε… Big Brother των δρόμων.

Τεράστια είναι η δημοφιλία που γνωρίζουν οι dashcams -οι γνωστές κάμερες που τοποθετούνται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου- οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να καταγράφει τη διαδρομή του.

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα βίντεο στο Youtube που έχουν καταγραφεί μέσω dashcam και αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα κατά την κυκλοφορία στους δρόμους. Στη χώρα μας, όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης το τοπίο γύρω από τη νομιμότητα καταγραφής μέσω των συγκεκριμένων καμερών είναι θολό, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Google στο να εξελίξει μια νέα λειτουργία που θα μετατρέπει το κινητό μας τηλέφωνο σε dashcam, καταγράφοντας οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος τεχνολογικός κολοσσός, αναφέροντας ότι η λειτουργία θα αφορά τα smartphone της, τα Pixel, και θα ενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής “Personal Safety”. Αργότερα, δεν αποκλείεται η λειτουργία να είναι διαθέσιμη και στα υπόλοιπα Android κινητά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, η νέα λειτουργία θα καθιστά τα smartphones πολύ πιο ικανά από τις dashcams, δεδομένου ότι τα πρώτα φέρουν πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία, όπως αισθητήρες, GPS, και πλήθος αισθητήρων.

Μεταξύ άλλων, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την αυτόματη εγγραφή βίντεο με το που γίνει η σύνδεση του τηλεφώνου στο Bluetooth του αυτοκινήτου. Τα αρχεία θα συμπιεζονται αυτόματα για να μην επιβαρύνουν την κάρτα μνήμης, θα «ζυγίζουν» περί τα 30 MB ανά λεπτό εγγραφής και θα διαγράφονται αυτόματα μετά από περίπου 3 ημέρες.

μετατροπή κινητού σε smartphone
Η λειτουργία μετατροπής του κινητού σε dashcam που εξελίσσει η Google δείχνει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, κάτι που σημαίνει ότι το λανσάρισμά της ίσως πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου για τα Pixel και λίγο αργότερο για τις υπόλοιπες συσκευές Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC