Η υψηλή τεχνολογία μπαίνει στην κουζίνα

Η υψηλή τεχνολογία μπαίνει στην κουζίνα

Στην έκθεση CES 2012, παρουσιάστηκε το όνειρο του κάθε μάγειρα, οι νέες εστίες της Thermador οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία …

επαγωγής για το μαγείρεμα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο αυτό, πρόκειται για μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί μαγνήτες αντί άλλου θερμαντικού μέσου για να ζεστάνει αυτό που βρίσκεται μέσα σε μία κατσαρόλα.

Οι εστίες της εταιρείας, Freedom Induction Cooktop, επιτρέπουν στους χρήστες να τοποθετήσουν τα μαγειρικά τους σκεύη οπουδήποτε πάνω στην επιφάνεια, με το περιεχόμενο τους να θερμαίνεται και τη γύρω «περιοχή» από αυτά να παραμένει κρύα αρκετά, ώστε να μπορούν να την αγγίξουν. Βέβαια για να λειτουργήσει η όλη μέθοδος, θα πρέπει να είναι τα μαγειρικά σκεύη μαγνητικά.

Αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετό για εσάς, αλλά η εταιρεία έδειξε και κάτι ακόμα, που πιθανότατα να σας πείσει. Το σύστημά τους μπορεί άμεσα να αναγνωρίσει το σχήμα, μέγεθος και θέση του και μάλιστα σχηματίζει ένα έγχρωμο περίγραμμα πάνω σε μία οθόνη αφής.

Πρόκειται για το «Άγιο Δισκοπότηρο» των μαγείρων, μιας και καταργεί τα όρια στις εστίες για τα μαγειρικά σκεύη επιτρέποντας στον χρήστη να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας με τέλεια εφαρμογή στα μαγειρικά σκεύη, άρα και μέγιστη απόδοση.

Ωστόσο, η τιμή του είναι το ίδιο καυτή με αυτό, μιας και θα αγγίζει τα 3.879 ευρώ και πρόκειται να βγει στην αγορά τον ερχόμενο Ιούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC