Η “τυραννία” του PowerPoint και το νέο κόμμα!

Η “τυραννία” του PowerPoint και το νέο κόμμα!
Τι είναι το Anti-PowerPoint; Μήπως είναι ιός του υπολογιστή; Μήπως είναι κάποιο λογισμικό; Όχι φυσικά. Πολύ απλά είναι ένα κόμμα … εναντίον του… PowerPoint!

Η ελβετική οικονομία και η παραγωγικότητα των υπαλλήλων της χώρας απειλείται από την «τυραννία» του PowerPoint, του λογισμικού της Microsoft που χρησιμοποιείται ευρέως σε παντός τύπου παρουσιάσεις. Θερμός υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ένα νέο ελβετικό κόμμα, το Anti-PowerPoint (APP), το οποίο συνεστήθη με μοναδικό σκοπό να πολεμήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο ιδρυτής του νέου πολιτικού κόμματος Ματίας Ποέμ δεν αερολογεί. «Η παράταξη είναι σοβαρή. Το ίδιο και ο σκοπός της», υποστηρίζει, και δικαιολογεί την άποψή του με αριθμούς. Εάν το εν λόγω πρόγραμμα παρουσίασης, παρατηρεί, σταματούσε να χρησιμοποιείται και οι πολίτες επέστρεφαν στην «πραγματική δουλειά», τουλάχιστον 350 δισ. ευρώ θα εξασφαλίζονταν κάθε χρόνο προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το πρόβλημα με το PowerPoint είναι ότι προκαλεί ανία. Δεν υπάρχει σασπένς», επισημαίνει ο Ποέμ και επιμένει πως οι παρουσιάσεις θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές εάν γίνονταν με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς την παρέμβαση της τεχνολογίας, τουτέστιν με χαρτί και μολύβι.

Άμεσος στόχος του κόμματος, που ήδη αριθμεί 1.000 μέλη, είναι να συλλέξει τουλάχιστον 100.000 υπογραφές ώστε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την απαγόρευση του προγράμματος. Ο Ποέμ πάντως είναι πολύ αισιόδοξος. Και ελπίζει πως στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου θα λάβει τις ψήφους που του χρειάζονται ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στο ελβετικό Κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC