Η Google προσθέτει offline υποστήριξη σε Gmail, Calendar και Docs

Η Google προσθέτει offline υποστήριξη σε Gmail, Calendar και Docs

 

Στην ενεργοποίηση της δυνατότητας offline χρήσης των βασικότερων εφαρμογών της προχώρησε η Google, σε μια κίνηση που είχε ήδη προαναγγείλει … από τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, το Gmail, το Calendar και το Google Docs θα μπορούν πλέον να τρέξουν ακόμη κι όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση internet.

Μάλιστα, το Gmail Offline είναι ήδη διαθέσιμο με τη μορφή επέκτασης για τον Chrome. Πρόκειται για μια εφαρμογή που βασίζεται στην αντίστοιχη online εφαρμογή του Gmail για tablets και επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει να δουλεύει στο e-mail του ακόμη κι όταν η σύνδεση χαθεί, με ένα απλό κλικ.

Όσο για τα Google Calendar και Docs, η υποστήριξη offline λειτουργίας θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται σταδιακά και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε όλους. Σε αυτή την πρώτη φάση ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να απαντά σε αιτήματα συναντήσεων και να βλέπει τα έγγραφά του χωρίς να είναι συνδεδεμένος. Η δυνατότητα offline επεξεργασίας εγγράφων είναι κάτι που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, αναμένεται ωστόσο να κάνει κι αυτή την εμφάνισή της κάποια στιγμή στο μέλλον.

Προς το παρόν η υποστήριξη των νέων χαρακτηριστικών αφορά μόνο τον Chrome, με τη Google να πετά το μπαλάκι στους άλλους browsers λέγοντας πως θα πρέπει προηγουμένως να υποστηρίξουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες που αυτή τη στιγμή συναντώνται μόνο στον browser της, όπως η δυνατότητα εκτέλεσης σελίδων στο παρασκήνιο (background pages).

Υπενθυμίζουμε πως η Google έδινε και παλιότερα τη δυνατότητα offline υποστήριξης μέσω του Gears, το οποίο όμως αργότερα απέσυρε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC