Η Huawei και η Temenos κυκλοφόρησαν τη λύση Digital Banking 2.0

Η Huawei και η Temenos κυκλοφόρησαν τη λύση Digital Banking 2.0

Κατά τη διάρκεια του Huawei Intelligent Finance Summit 2022 — η Huawei, παρουσίασε τη λύση Digital Banking 2.0 αξιοποιώντας την ανοιχτή πλατφόρμα Temenos και συζήτησε με πελάτες και συνεργάτες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας εγγενούς αρχιτεκτονικής cloud, για την επίτευξη επιχειρηματικής ευελιξίας και βιομηχανικής καινοτομίας.

Το Digital banking είναι μια παγκόσμια τάση

Αντιμετωπίζοντας τον σκληρό ανταγωνισμό με τους «γίγαντες» του Διαδικτύου, οι τράπεζες μετατρέπονται από παρόχους παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παρόχους νέων ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που βασίζονται στο οικοσύστημα της βιομηχανίας. Οι νέες τεχνολογίες — όπως το Cloud-native, το open API και τα Big Data— καθώς και το νέο οικονομικό περιβάλλον, οδήγησαν τo digital banking στο να είναι ανοιχτό, έξυπνο με δυνατότητα απρόσκοπτης ενοποίησης.

Οι τράπεζες πρέπει να γίνουν ψηφιακές για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των νέων σεναρίων και τo digital banking είναι μια αναπόφευκτη επιλογή. Πράγματι, οι παγκόσμιες ψηφιακές τράπεζες έχουν γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της νέας τραπεζικής βάσης δεδομένων του Simon-Kucher, το 2020 και το 2021 εμφανίστηκαν 153 ψηφιακές τράπεζες και ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον.

Η Huawei παρουσιάζει τη λύση Digital Banking 2.0 αξιοποιώντας την ανοιχτή πλατφόρμα Temenos υποστηρίζοντας τον μετασχηματισμό της αρχιτεκτονικής των τραπεζών και την επιχειρηματική καινοτομία

Κατά τη διάρκεια του Summit, η Huawei παρουσίασε τη λύση Digital Banking 2.0 αξιοποιώντας την ανοιχτή πλατφόρμα Temenos. Αυτή η νέα λύση Digital Banking είναι μια αναβαθμισμένη λύση και χρησιμοποιεί την ανοιχτή πλατφόρμα Temenos για composable banking ώστε να παρέχει βασικές τραπεζικές λειτουργίες και δεδομένα στο Cloud. Υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση ψηφιακών τραπεζών και βοηθάει τις μεγαλύτερες τράπεζες να επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό τους στο Cloud. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της διάθεσης και την ικανοποίηση των πελατών.

Η λύση Digital Banking 2.0 επιτρέπει τη γρήγορη ενσωμάτωση και διάθεση υπηρεσιών με βάση μια εγγενή αρχιτεκτονική Cloud, παρέχοντας βασικές τραπεζικές λειτουργίες για τις τράπεζες. Η λύση έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

1. Προ-ενσωματωμένη: Η λύση που έχει πιστοποιηθεί με την Temenos και άλλους συνεργάτες του κλάδου προσφέρει μια πλήρη και ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών digital banking για πελάτες σε διαφορετικά επιχειρηματικά σενάρια, όπως λιανική και εταιρική τραπεζική κ.λπ.

2. Ευέλικτη: Η λύση παρέχει σύνθετες τραπεζικές υπηρεσίες που επιτρέπουν την ανάπτυξη και την επανάληψη νέων υπηρεσιών μέσω απλών διαδικασιών. Ταυτόχρονα, το εγγενές σύστημα Cloud είναι εξαιρετικά κλιμακούμενο και οικονομικά αποδοτικό, απαιτώντας μικρότερη αρχική επένδυση.

3. Ανοιχτή : Η πλατφόρμα παρέχει ανοιχτές API για επίκληση και ενσωμάτωση τρίτων. Εμπλουτίζει το οικοσύστημα και υποστηρίζει περισσότερα επιχειρηματικά σενάρια. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση του συστήματος και την ικανοποίηση των χρηστών.

Ο Neo Gong, Ανώτερος Διευθυντής Λύσεων της Huawei Enterprise BG Digital Finance, ανέφερε: «Το Digital Banking 2.0 μπορεί να παραδοθεί στο μοντέλο SaaS ή στο Cloud. Αυτή η λύση βοηθάει τους πελάτες να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών τους λειτουργιών και τη διαχείριση του κόστους, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στην καινοτομία υπηρεσιών και στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Βασισμένη στη συνεργασία με την Temenos, μια από τις κορυφαίες ανοιχτές πλατφόρμες τραπεζικής, αυτή η λύση παρέχει πολυσχιδείς χρηματοοικονομικές λύσεις στις τράπεζες».

Μέσω της οικοδόμησης ενός ευέλικτου, ελαστικού, ασφαλούς και αξιόπιστου Cloud και της ενσωμάτωσης με συνεργάτες για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών λύσεων βάσει σεναρίων, η Huawei δεσμεύεται να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη και καινοτομία των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, διαμορφώνοντας από κοινού μια πιο έξυπνη, πιο πράσινη χρηματο-οικονομική εμπειρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC