Η Microsoft εισάγει πλήκτρο τεχνητής νοημοσύνης -Η πρώτη αλλαγή στο πληκτρολόγιο των Windows εδώ και 30 χρόνια

Η Microsoft εισάγει πλήκτρο τεχνητής νοημοσύνης -Η πρώτη αλλαγή στο πληκτρολόγιο των Windows εδώ και 30 χρόνια

Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αλλαγή στα πληκτρολόγιά της εδώ και τρεις δεκαετίες με την εισαγωγή ενός πλήκτρου τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, το νέο πλήκτρο θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Copilot, το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, σε νέους υπολογιστές με Windows 11.

Το πλήκτρο Copilot θα βρίσκεται στα δεξιά του space bar και είναι η πρώτη αλλαγή στη διάταξη του πληκτρολογίου των Windows από τότε που η Microsoft πρόσθεσε το πλήκτρο Windows/Start το 1994, δείχνοντας έτσι την προσήλωση της εταιρείας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το BBC, η συγκεκριμένη αλλαγή θα εμφανιστεί σε πληκτρολόγια σταδιακά από τον Φεβρουάριο.

Ο μεγαλύτερος αναταγωνιστής της Microsoft, η Apple, έχει συμπεριλάβει ένα κουμπί ή μια επιλογή Siri στη γραμμή αφής στα Macbooks εδώ και μερικά χρόνια.

Το Copilot βοηθά τους χρήστες με λειτουργίες όπως αναζήτηση, σύνταξη email και δημιουργία εικόνων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft, υπεύθυνος μάρκετινγκ, Yusuf Mehdi, τόνισε ότι θα «απλοποιήσει» και θα «ενισχύσει» την εμπειρία του χρήστη, ενώ πρόσθεσε πως «η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι απολύτως συνυφασμένη με τα Windows».

Η Microsoft θα παρουσιάσει ορισμένα από τα προϊόντα με το κλειδί Copilot στην επερχόμενη τεχνολογική εκδήλωση CES, η οποία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

Η εισαγωγή του κουμπιού είναι ένα «φυσικό βήμα», σύμφωνα με τον καθηγητή John Tucker, επιστήμονα υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Swansea.

Οι χρήστες των Windows 11 μπορούν ήδη να έχουν πρόσβαση στο Copilot πατώντας το πλήκτρο Windows + C.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήκτρο Copilot θα αντικαταστήσει το πλήκτρο Menu ή το δεξί πλήκτρο Control», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC