Η NASA επιστρέφει στη σελήνη

Η NASA επιστρέφει στη σελήνη

 

Επιστροφή στη σελήνη λοιπόν για τη NASA, μετά από τέσσερις δεκαετίες τότε που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στον «αιώνιο σύντροφο» της Γης. Αυτή τη φορά, η αποστολή της διαστημικής υπηρεσίας είναι να μετρήσει τη σεληνιακή βαρύτητα, στέλνοντας δύο ρομπότ τα οποία θα κάνουν τους υπολογισμούς ενώ θα κυνηγούν το ένα το άλλο σε κύκλους.Οι επιστήμονες, με αυτή την αποστολή, ελπίζουν να καταλάβουν τι βρίσκεται κάτω από τη σεληνιακή επιφάνεια, μέχρι τον πυρήνα. Επίσης, αυτοί οι ανιχνευτές, θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν καλύτερα σημεία προσεδάφισης για μελλοντικές εξερευνήσεις, είτε από ανθρώπους είτε από μηχανές.

Το ταξίδι των δύο δίδυμων ρομπότ, του Grail-A και του Grail-B θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες. Το συνολικό κόστος της αποστολής θα αγγίζει τα 496 εκατ. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC