Η Nintendo αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος την κονσόλα «Switch 2» – Τι γνωρίζουμε για τη νέα παιχνιδομηχανή

Η Nintendo αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος την κονσόλα «Switch 2» – Τι γνωρίζουμε για τη νέα παιχνιδομηχανή

Η Nintendo είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα Switch φέτος, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός των παιχνιδιών προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες της, από τον Mario μέχρι τη Zelda.

Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017 και σηματοδότησε έναν νέο τύπο υβριδικής κονσόλας, όπου οι παίκτες μπορούσαν να παίζουν στην τηλεόρασή τους, αλλά στη συνέχεια να παίρνουν το χειριστήριο, να το συνδέουν σε ένα tablet και να παίζουν εν κινήσει.

Αυτή η προσέγγιση, η οποία συνδύαζε τις πτυχές ενός οικιακού παιχνιδιού στην κονσόλα με τη φορητότητα των παιχνιδιών για κινητά, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής στους παίκτες, σύμφωνα με το CNBC. Η Nintendo έχει πουλήσει 132,46 εκατομμύρια μονάδες του Switch, καθιστώντας το τη δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα της εταιρείας μετά το φορητό Nintendo DS.

Από το λανσάρισμα του Switch, οι μετοχές της Nintendo έχουν αυξηθεί περισσότερο από 200%. Η κονσόλα έχει βοηθήσει την εταιρεία να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων όλα αυτά τα χρόνια χάρη στη σταθερή και ισχυρή ροή παιχνιδιών και δημοφιλών χαρακτήρων.

Τα παιχνίδια που αφορούν το Mario, τη Zelda και τα Pokemon συγκαταλέγονται στις καλύτερες πωλήσεις του Switch.

Πτώση των πωλήσεων
Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι οι πωλήσεις αρχίζουν να επιβραδύνονται και η Nintendo χρειάζεται κάτι νέο. Στα αποτελέσματά της για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, η Nintendo δήλωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση και τα κέρδη μειώθηκαν κατά 19%.

«Νομίζω ότι η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει το 2024, πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε στο CNBC ο Serkan Toto, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παιχνιδιών Kantan Games με έδρα το Τόκιο.

«Το αρχικό Switch είναι πλέον σχεδόν 7 ετών, οι πωλήσεις μειώνονται … Επομένως, είναι ο καιρός για μια νέα κονσόλα της Nintendo φέτος», πρόσθεσε.

Πότε θα κυκλοφορήσει
Ο Piers Harding-Rolls, διευθυντής έρευνας παιχνιδιών της Ampere Analysis, αναμένει την κυκλοφορία του νέου Switch το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Για τον Atul Goyal, διευθύνοντα σύμβουλο της Jefferies, ο χρόνος κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από τις πρόσφατες πωλήσεις. Αν το Switch παρέμεινε δημοφιλές στο τρίμηνο των διακοπών, τότε η Nintendo θα μπορούσε να προωθήσει μια νέα κονσόλα μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Goyal. Αν οι πωλήσεις του Switch μειώθηκαν το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, η νέα συσκευή θα μπορούσε να έρθει από την άνοιξη ή το καλοκαίρι, πρόσθεσε.

Η κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας φέτος θα επιτρέψει επίσης στη Nintendo να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα ορισμένων βασικών χαρακτήρων της μετά τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες. Η ταινία «The Super Mario Bros Movie» έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις από την κυκλοφορία της τον Απρίλιο και βοήθησε τη Nintendo να σημειώσει αύξηση των εσόδων της στο τρίμηνο του Ιουνίου πέρυσι. Τον Νοέμβριο, η Nintendo δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μια live-action ταινία του The Legend of Zelda, ενός από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της.

Τι γνωρίζουμε για το Switch 2
Όχι πολλά προς το παρόν, καθώς η εταιρεία έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ για το τι θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτό που ονομάζουν «Switch 2» θα ακολουθήσει την υβριδική προσέγγιση που είχε υιοθετήσει ο προκάτοχός του.

«Περιμένω ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα είναι η συνέχεια του Switch, καθώς η προσέγγιση της υβριδικής συσκευής ήταν τόσο επιτυχημένη», δήλωσε ο Harding-Rolls, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει αναβάθμιση των δυνατοτήτων και στα χειριστήρια της κονσόλας της εταιρείας.

Ο Toto της Kantan Games δήλωσε ότι αναμένει ότι ο διάδοχος θα είναι μια «νέα συσκευή και όχι απλώς μια αναβάθμιση».

«Η Nintendo πρέπει να βελτιώσει δραστικά τις προδιαγραφές μετά από 7 χρόνια, οπότε θα κυκλοφορήσει οπωσδήποτε μια νέα version», δήλωσε ο Toto.

«Μια εξέλιξη, όχι μια επανάσταση, στη στρατηγική της κονσόλας είναι πιθανή. Με άλλα λόγια, ένα μοντέλο iPhone. Με αυτό έρχεται η ευκαιρία της Nintendo να πουλήσει συναρπαστικά παιχνίδια σε ένα κλιμακωτό κοινό», έγραψαν οι αναλυτές της Moffett Nathanson σε σημείωμά τους τον Δεκέμβριο.

Θα πουλήσει καλά το “Switch 2”;
Ο Harding-Rolls δήλωσε ότι οι επιδόσεις της νέας κονσόλας θα επηρεαστούν από τη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Αλλά είπε ότι μπορεί να το δει «να επιτυγχάνει παρόμοια επίπεδα με το αρχικό Switch κατά την πρώτη περίοδο πωλήσεων», κάτι που ισοδυναμεί με περίπου 7 ή 8 εκατομμύρια μονάδες.

Οι αναλυτές της Moffett Nathanson δήλωσαν ότι το Switch 2 είναι απίθανο να «φτάσει ή να ξεπεράσει το Switch», υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα κονσόλα της Nintendo επωφελήθηκε από τους ανθρώπους που αγόραζαν κονσόλες παιχνιδιών ενώ έμεναν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές δήλωσαν ότι «αυτή η επόμενη κονσόλα μπορεί να ταιριάξει ή και να ξεπεράσει τις πρώιμες επιδόσεις του Switch, αλλά να υποχωρήσει μετά, καθώς οι αυξημένες από την Covid πωλήσεις της Nintendo το 2021 και το 2022 είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC