Η Temu σε «καθεστώς» αυστηρότερης επιτήρησης στην Ευρώπη

Η Temu σε «καθεστώς» αυστηρότερης επιτήρησης στην Ευρώπη

Αντιμέτωπη με μεγάλο πρόστιμο αν δεν συμμορφωθεί στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από την «Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» (DSA) εντός τεσσάρων μηνών βρίσκεται η Temu. Εξέλιξη που προκύπτει από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προχώρησε στο χαρακτηρισμό της Temu ως μεγάλη πλατφόρμα (VLOP), αφού την πλατφόρμα της χρησιμοποιούν περισσότεροι από 75 εκατομμύρια ευρωπαίοι καταναλωτές το μήνα. Επίδοση που υπερβαίνει το κατώτατο όριο της DSA (45 εκατομμύρια), άρα η Temu υπόκειται πλέον σε αυστηρότερο έλεγχο.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η Temu έχει πλέον χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών (τέλος Σεπτεμβρίου 2024) για να συμμορφωθεί σε υποχρεώσεις, όπως η αξιολόγηση των συστημικών κινδύνων που απορρέουν από τις υπηρεσίες της και η εφαρμογή μέσων για τον μετριασμό και την αντιμετώπισή τους. Οι ενέργειες συμμόρφωσης θα εξετάζονται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες περιλαμβάνει πλέον ένα κατάλογο 24 εταιρειών που υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο. Μεταξύ αυτών των εταιρειών συναντάμε μεγάλες και πολύ γνωστές πλατφόρμες, όπως οι Amazon, Alibaba, Apple, Facebook, Instagram, Whats App, TikTok, Google Maps, Google Search και αρκετές ακόμη. Όσες από τις παραπάνω δεν εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο που μπορεί να φθάσει έως και το 6% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου τους, ενώ στις περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων παραβάσεων προβλέπεται ακόμα και η απαγόρευση της δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC