Θα κόψει 2000 θέσεις εργασίας η Research In Motion

Θα κόψει 2000 θέσεις εργασίας η Research In Motion

H εταιρεία Research In Motion (RΙΜ), κατασκευάστρια των τηλεφώνων Blackberry ανακοίνωσε πως θα περικόψει 2000 θέσεις εργασίας στον Καναδά, καθώς … παλεύει να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.

“Η RIM σκοπεύει να κοινοποιήσει την απόλυση στους υπαλλήλους της στη Βόρεια Αμερική και σε ορισμένες άλλες χώρες αυτή την εβδομάδα . Όλοι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι θα λάβουν πακέτα αποζημιώσεων και υποστήριξη στην αγορά εργασίας,” αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας θα απλωθεί “σε όλες τους τομείς” αν και είναι αναμενόμενο ότι οι περισσότερες απολύσεις θα γίνουν στο νοτιοδυτικό Οντάριο. Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που θα επιτρέψει να αναπτυχθούν άλλοι κλάδοι της εταιρείας”, δήλωσε η RIM.

Μετά από πολυετή κυριαρχία στην αγορά των έξυπνων τηλεφώνων, η Research In Motion έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από την Apple με το iPhone και από τη Google με το Android κινητό λειτουργικό της σύστημα .

Η RIM συνεχίζει να ελέγχει περίπου το 25% της αγοράς των ΗΠΑ, αλλά το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να συρρικνώνεται, καθώς το Android της Google και το iPhone της Apple έχουν διεισδύσει στο μερίδιο αγοράς της RIM.

Η RIM, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι έχει αφήσει στην αγορά το ίδιο προϊόν επί σειρά ετών, θα φέρει στην αγορά τη νέα γενιά κινητών Blackberry στο τέλος του καλοκαιριού καθώς και το Playbook στις αρχές του 2012. Ένας από τους ιδιοκτήτες της RIM είναι ο Ελληνοκαναδός Μάικ Λαζαρίδης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC