Κινδυνεύουν τα αυτοκίνητά μας από χάκερ;

Κινδυνεύουν τα αυτοκίνητά μας από χάκερ;

 

οχημάτων του, ενώ αυτοί οδηγούν, προειδοποιεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού ασφαλείας. 

Η McAfee προειδοποίησε ότι καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο ηλεκτρονικά, με ασύρματα συστήματα επικοινωνίας όπως Bluetooth και διάφορα λογισμικά να τρέχουν για να λειτουργήσουν, τόσο ο κίνδυνος για την εμφάνιση κακόβουλων προγραμμάτων αυξάνεται.

Η εταιρεία συνεχίζει πως λογισμικά είναι ήδη ενσωματωμένα μέσα σε τόσα μέρη του αυτοκινήτου, από τους αερόσακους, τα ραδιόφωνα, μέχρι και τα συστήματα ελέγχου πορείας, που οι κυβερνοπειρατές σε περίπτωση που καταφέρουν να διαβάλλουν τα συστήματα αυτά θα μπορούσε να προκαλέσουν ατυχήματα το λιγότερο.

Οι καταναλωτές θέλουν να είναι πλέον συνδεδεμένοι με τα πάντα και συνέχεια, άλλωστε η ίδια η εποχή το προστάζει με την πρόσβαση στο διαδίκτυο να είναι προσιτή πλέον στον καθένα και μέσω διάφορων συσκευών, ωστόσο η McAfee τονίζει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα πρέπει να παραβλέψουν τον κίνδυνο που ελοχεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC