Κρεμλίνο σε αξιωματούχους: Πετάξτε τα iphone ή δώστε τα στα παιδιά, η Δύση μπορεί να σας παρακολουθεί μέσω της Apple

Κρεμλίνο σε αξιωματούχους: Πετάξτε τα iphone ή δώστε τα στα παιδιά, η Δύση μπορεί να σας παρακολουθεί μέσω της Apple

Οδηγία στους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhone φέρεται να έδωσε το Κρεμλίνο υπό το φόβο πως οι εν λόγω συσκευές της Apple θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών για την παρακολούθησή τους.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα «Kommersant» ανέφερε πως η εν λόγω οδηγία δόθηκε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, από τον Σεργκέι Κιριγιένκο, αναπληρωτή επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης.

Αν και επίσημα το Κρεμλίνο δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ο Κιριγιένκο φέρεται να κάλεσε τους αξιωματούχους να αλλάξουν τις τηλεφωνικές συσκευές τους έως την 1η Απριλίου. «Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικαλούμενο έναν εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

«Όλοι θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Μάρτιο», αναφέρει η ρωσική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως το Κρεμλίνο θα μπορούσε να δώσει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα προς αντικατάσταση των Iphones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC