Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Google Chrome 14

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Google Chrome 14

 

Την τελική έκδοση του web browser Chrome 14, η οποία είναι η πρώτη που υποστηρίζει τις νέες λειτουργίες του … OS X Lion χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως το full-screen mode ή τις «αόρατες» μπάρες πλοήγησης, κυκλοφόρησε η Google. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά υποστηρίζεται πλήρως ο Native Client (NaCl), όπερ σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν κώδικα C ή C++ στις εφαρμογές τους, οι οποίες θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το hardware του υπολογιστή χωρίς να επηρεάζουν το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να «τρέχουμε» βαριές εφαρμογές και παιχνίδια σε πλήρη ταχύτητα, χωρίς κανένα πρόβλημα, απευθείας από τον Chrome 14, αλλά αρχικά θα υποστηρίζονται μόνο εφαρμογές που προέρχονται από το Chrome Web Store. Ωστόσο, η Google υπόσχεται επέκταση του Native Client γενικότερα. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δωρεάν εφαρμογή ScummVM)

Τέλος, για πρώτη φορά υποστηρίζεται το Web Audio API, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να βελτιώσουν σημαντικά τον ήχο σε web εφαρμογές ή ακόμα και σε σελίδες HTML5.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC