Κόκκινη κάρτα στην Kaspersky βγάζουν οι ΗΠΑ

Κόκκινη κάρτα στην Kaspersky βγάζουν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πώληση των προϊόντων της Kaspersky στην αγορά των ΗΠΑ, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ρεϊμόντο, η εταιρεία διατηρεί σχέσεις με τη Μόσχα που συνιστούν σοβαρή απειλή για τις υποδομές και τις υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Kaspersky δεν θα μπορεί πλέον να διανέμει και να πωλεί προϊόντα της στις ΗΠΑ ή να παρέχει ενημερώσεις στους υφιστάμενους πελάτες της. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου υποστηρίζει ότι και η βρετανική θυγατρική της εταιρείας έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο και τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Βεβαίως η Kaspersky περνάει δύσκολες ημέρες στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Το 2017 το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαγόρευσε την εγκατάσταση προϊόντων της Kaspersky στα ομοσπονδιακά δίκτυα υπολογιστών, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας και κάνοντας λόγο για διασυνδέσεις της εταιρείας με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Η Kaspersky έχει την έδρα της στη Ρωσία, ενώ έχει παρουσία σε 31 χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC