Λογισμικό υπολογίζει την ηλικία από φωτογραφίες

Λογισμικό υπολογίζει την ηλικία από φωτογραφίες
Άσχημα τα νέα για όσους και όσες κρύβουν την ηλικία τους. Εφαρμογή που σχεδιάστηκε από ερευνητές του Advanced Digital …

Sciences Center της Σιγκαμπούρης, μπορεί και υπολογίζει την ηλικία κάποιου από τις φωτογραφίες του!

Για τη σχεδίαση της συγκεκριμένης εφαρμογής, χρησιμοποιήθηκε η τεράστια δεξαμενή φωτογραφιών από διάφορα site του διαδικτύου, όπως το Google Images και το Flickr, όπου αναφερόταν η ηλικία του εικονιζόμενου.

Η απόκλιση που παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα αυτό φτάνει τα πέντε έτη, ωστόσο στο μέλλον οι ερευνητές θεωρούν ότι το περιθώριο σφάλματος θα μειωθεί κατά πολύ.

Ο ερευνητής Bingbing Ni δήλωσε ότι η έρευνά του θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις. «Για παράδειγμα, οι εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε διάφορα εμπορικά κέντρα, οπότε οι αυτόματοι πωλητές να προτείνουν αντίστοιχες με την ηλικία διαφημίσεις στους καταναλωτές», σημείωσε.

Άλλες χρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν, την απαγόρευση σε ανηλίκους για αγορά αλκοόλ και τσιγάρων, καθώς και την απαγόρευση πρόσβασης σε ιστότοπους με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η βάση δεδομένων από την οποία τροφοδοτείται το λογισμικό του Ni, αποτελείται από μία συλλογή 77.000 συνολικά εικόνων και 219.000 προσώπων. Το αποτέλεσμα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν και οι Zheng Song και Shuicheng Yan από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, δημοσιεύθηκε στο IEEE Transactions on Multimedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC