Μειώνεται το ενδιαφέρον των developers για το Android

Μειώνεται το ενδιαφέρον των developers για το Android

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Appcelerator, η οποία αναπτύσσει cross-platform εργαλεία δημιουργίας εφαρμογών, τον τελευταίο καιρό πολλοί developers εμφανίζουν μια τάση αποστασιοποίησης από το Android. Ο λόγος, φυσικά, είναι ο κατακερματισμός του λειτουργικού.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι developers δείχνουν απογοητευμένοι από το fragmentation, δηλαδή από τη μεγάλη διασπορά των ενεργών εκδόσεων του λειτουργικού. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές δημοφιλείς εκδόσεις του Android, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του προγραμματισμού. Επιπλέον, οι περισσότεροι κατασκευαστές αναπτύσσουν το δικό τους user interface, κάτι που επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις third party εφαρμογές, τουλάχιστον στο αισθητικό κομμάτι. Τέλος, πολλοί developers εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα συστήματα πληρωμών, καθώς ακόμα κι εκεί παρατηρείται διαφοροποίηση, δεδομένου ότι απουσιάζει ένα κεντρικό μοντέλο απόλυτης εξουσίας, όπως συμβαίνει στο οικοσύστημα της Apple.

 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται το ενδιαφέρον των προγραματιστών για 100% native apps στο Android. Η λύση που προκρίνουν πολλοί είναι οι υβριδικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν κάποια native στοιχεία, αλλά φτάνουν στουν τελικό χρήστη μέσω κώδικα HTML5 – χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή των Google Maps. Έτσι, παρακάμπτεται στο πρόβλημα των πολλών διαφορετικών εκδόσεων του λειτουργικού. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η λύση από πολλούς προγραμματιστές.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC