Μη προσβάσιμη την Τετάρτη 18 Iανουρίου η Wikipedia

Μη προσβάσιμη την Τετάρτη 18 Iανουρίου η Wikipedia
Με ανακοίνωση του ο ιδρυτής της Wikipedia, της μεγαλύτερης online εγκυκλοπαίδειας, ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα θα απενεργοποιηθεί την Τετάρτη 18 … Ιανουαρίου και για 24 ώρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου SOPA.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά τον τερματισμό της πειρατείας και την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων μέσω του Internet αλλά με αμφιλεγόμενες μεθόδους που πλήττουν την ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Όλες οι εκδόσεις της Wikipedia στην αγγλική γλώσσα θα απενεργοποιηθούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ενώ η πρόσβαση θα είναι εφικτή μετά από 24 ώρες. Η κεντρική σελίδα θα εμφανίζει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας και θα καλεί την κοινότητα να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα.

Σε παρόμοια ενέργεια θα προχωρήσουν και άλλες γνωστές ιστοσελίδες όπως το reddit.com και το XDA Developers Forum ενώ την αναλυτική λίστα μπορείτε να τη δείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC