Μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο του διαδικτύου

Μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο του διαδικτύου

Το δρόμο για τη δημιουργία νέων ονομάτων χώρου (domain suffixes) ανοίγει ο παγκόσμιος οργανισμός του Ιντερνετ Icann ( Internet …

Corporation for Assigned Names and Numbers), κίνηση που θα επιφέρει μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στον κόσμο του διαδικτύου. 

Η Icann σχεδιάζει να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των «ονομάτων χώρου», πχ .gr, .com, .org, .fr,  από 22 που είναι σήμερα.

Ετσι, οι διευθύνσεις στο Ιντερνετ θα μπορούν πλέον να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Η Icann θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για νέες ονομασίες περιοχών το επόμενο έτος.

«Η Icann άνοιξε το σύστημα διευθύνσεων του Ιντερνετ στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα μάς οδηγήσει η ιστορική αυτή απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Icann Ροντ Μπέκστρομ.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή ως προς την ονοματοδοσία περιοχών από τη δημιουργία του dotcom (.com) εδώ και 26 χρόνια», δήλωσε ο Τέο Χναράκις, διευθυντής στη Μελβούρνη της IT Digital Brand Services, εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Ιντερνετ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC