Μπαμπού πάνω σε ρόδες!

Μπαμπού πάνω σε ρόδες!

 

Τη στιγμή που διάφορες στρατηγικές βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει ενεργειακής κρίσης στο χώρο της … αυτοκινητοβιομηχανίας και της χρήσης ενέργειας, οι φιλιππινέζοι σχεδιαστές Kenneth Cobonpue και Albrecht Birkner επινόησαν μια πραγματικά μοναδική λύση, παρουσιάζοντας το πρώτο βιοδιασπώμενο αυτοκίνητο στον κόσμο, το Phoenix. 

Το βιοδιασπώμενα αυτοκίνητο των Kenneth Cobonpue και Albrecht Birkner είναι κατασκευασμένο από μπαμπού, χάλυβα, νάιλον και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά, ενώ κατασκευάστηκε μέσα σε 10 ημέρες. Με μήκος μόλις 153 εκατοστά, ίσως αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα με τα υπολείμματα που δημιουργούν τα αυτοκίνητα όταν παλιώσουν στοιβάζονται στα παλιοσίδερα.

Σύμφωνα με τον κ. Cobonpue, «το project αυτό προσπαθεί να αποκαλύψει το μέλλον των πράσινων οχημάτων τα οποία θα χρησιμοποιούν υφαντά δέρματα από οργανικές ίνες, ενώ θα είναι εξοπλισμένα με πράσινη τεχνολογία».

Κατά μέσο όρο, ένα άτομο κρατά ένα αυτοκίνητο για 5 χρόνια, στις βιομηχανικές χώρες, ενώ 10-20 στις υπόλοιπες, έτσι με γνώμονα αυτό, το βιοδιασπώμενα δέρμα του Phoenix έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες χρονικά, και όχι για να αντέχει περισσότερο. Το σημαντικό είναι ότι το δέρμα του οχήματος μπορεί να αντικατασταθεί ανέξοδα, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κρατήσει το αυτοκίνητό του, ενώ και το σασί του μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό ακριβώς ποια θα είναι η ιπποδύναμη του Phoenix, ωστόσο η ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή για αυτό το μικρό «πράσινο» έργο τέχνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC