Μπαταρίες ζελέ έχουν όλες τις προδιαγραφές να εισέλθουν στις συσκευές μας

Μπαταρίες ζελέ έχουν όλες τις προδιαγραφές να εισέλθουν στις συσκευές μας

 

Μία άκρως καινοτόμα μπαταρία κατασκεύασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Leeds, η οποία αποτελείται από ζελέ! Είναι μικρότερη σε μέγεθος από … τις μπαταρίες που όλοι ξέρουμε, πιο ελαφριά, πιο φθηνή και κυρίως πιο ισχυρή.

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των σημερινών smartphones και των tablets είναι η μπαταρία τους. Υπάρχουν πολλές συσκευές οι οποίες καταναλώνουν τόσο πολύ γρήγορα τα αποθέματα τους που μπορούν να την εξαντλήσουν σε λιγότερο από μία μέρα.

Οι μπαταρίες ζελέ υπόσχονται να το αλλάξουν αυτό. Όντας ελαφρύτερες και πιο ισχυρές από τις σημερινές μπαταρίες λιθίου, αποτελούνται κατά 70% από υγρό ηλεκτρολύτη και έτσι μπορούν να πάρουνε όλων των ειδών τα σχήματα και μεγέθη. Έτσι ανοίγεται επίσης ο δρόμος στην κατασκευή συσκευών σε διαφορετικό σχήμα από το ορθογώνιο.

“Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στις μπαταρίες λιθίου. Οι συμβατικές μπαταρίες χρησιμοποιούν ηλεκτρολύτες βασισμένους σε οργανικά υγρά. Αυτά είναι που καίγονται όταν βλέπουμε μία μπαταρία να πιάνει φωτιά. Αντικαθιστώντας τα με πολυμερές ή με ηλεκτρολύτες ζελέ ενισχύεται αρκετά η ασφάλεια.” Αναφέρει ο καθηγητής Peter Bruce, χωρίς να εμπλέκεται στη μελέτη.

Όσον αφορά το κόστος τους, υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10-20% μειωμένο σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες και πολύ πιθανόν να κρατάνε “ζωντανές” τις συσκευές μες για μέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC